tientjesclub

Waarom de tientjesclub?

Enorme inflatie

In het begin van 2022 leefde 30 % van de Egyptenaren rond de armoedegrens. Aan het einde van 2023 zijn het zo’n 45-50 % van de Egyptenaren die op of rond de armoedegrens leven. Concreet betekent dit dat ze moeten rondkomen van € 2.- per dag.

 

 

Egypte kampt met een enorme inflatie, deze is in ruim een jaar tijd met 40% toegenomen De voedselprijzen zijn gemiddeld 70% gestegen . Dat houdt in dat de gemiddelde Egyptenaar moet overleven met ongeveer de helft aan boodschappen dan anderhalf jaar eerder. 

 

We willen als stichting de jonge generatie helpen om hierdoor heen te komen. 

40% inflatie in 2023

45-50% v.d. christenen

medische problemen

70% boodschappen inflatie

“De verslechtering van de economische situatie treft ook jonge Egyptische christenen, daarom wil ik onze steun aan hen gaan uitbreiden.”

Johan-131

Johan |  founder Living Springs

Wat gaat de tientjesclub doen?

Afbeelding van WhatsApp op 2024-02-20 om 12.24.32_144e8c78

Voedselhulp

Voedsel is de eerste basisbehoefte voor elk mens. We willen graag meer mensen eten uitdelen. Dit kan zijn na een kerkdienst met jongeren of een stevige tas eten voor een gezin. Om deze hulp uit te breiden willen we aan meer jongeren eten geven na de jeugddienst. 

 

Deze maaltijden hebben als doel dat de jongeren in de kerk blijven en elkaar ontmoeten na de dienst. De sfeer wordt gebouwd door het samenzijn en samen eten. 

 

Voor elke € 10,- kunnen we 5 maaltijden uitdelen. 

Studiehulp

In het land waar we werken is het volgen van een studie vaak kosteloos beschikbaar vanuit de overheid. Het verblijf op de school, schoolboeken en het vervoer naar school moet bekostigd worden uit eigen portemonnee. Evenals de noodzakelijke privélessen. Doordat veel ouders beperkt zijn in financiële middelen is er ondanks de gefinancierde opleiding geen geld beschikbaar om een studie te volgen en een gezond leven op te bouwen.

Als stichting werven we financiële middelen om de jongeren waar dit onmogelijk voor is een opleiding te laten volgen. Voor dit project werken we nauw samen met de voorgangers en jeugdleiders van de kerk. Zij weten in welke gezinnen geen financiële middelen zijn om jongeren naar een hogeschool of universiteit te laten gaan.

 

 

Voor € 33,- helpen we iemand om de helft van zijn privélessen te betalen.

IMG20230204162621

Medische hulp

Vanwege de huidige economische situatie ontstaan er allerlei problemen in gezinnen. Er moeten moeilijke en harde keuzes gemaakt worden over waar geld aan wordt uitgegeven. Dit betekent o.a. dat (dure) medicijnen niet meer gekocht kunnen worden, dat een bril niet meer aangeschaft kan worden en dat een tandheelkundig probleem niet opgelost kan worden met een simpel tandarts bezoek. 

 

Goede basiszorg is belangrijk voor het functioneren op school, gezin en in de maatschappij. We willen daarom meer jongeren medisch helpen. Deze aanvragen zijn niet met een standaard bedrag zichtbaar te maken. Daarom helpen we deze jongeren graag vanuit de tientjesclub.  

 

met elkaar

Bij Living Springs geloven we dat we het werk met elkaar doen.

De één bidt, de ander geeft en wij mogen handen en voeten geven aan het werk waarvoor God de kerk roept.

KVK nummer: 84940905 | Rek.nummer: NL25INGB0675451213 t.n.v. Stichting Living Springs