projectnieuws 2024

Wat is er gebeurd?

Op deze pagina delen we graag over wat we als stichting hebben kunnen betekenen voor de kerk in Egypte in 2024. 

Studiesupport

Sinds januari 2024 ondersteunen we een 15 jarige jongen in zijn bijlessen: ‘Arabisch, Engels, Duits,  Wiskunde en Aardrijkskunde.  We willen deze vorm van support aan studenten in 2024 flink uitbreiden. 

 

312 maaltijden voor jongeren

 

In de eerste twee maanden van 2024 konden we aan meer dan 300 jongeren een maaltijd geven na de jeugddienst. We hebben dit gedaan bij 6 verschillende jeugdgroepen verspreid door heel Cairo en een andere plaats in Egypte.

 

Het betreft veelal jongeren die in de leeftijd zijn dat ze studeren en dat is hard werken voor hen. Om ze aan te moedigen geven we hen deze maaltijden. We gaan daar het komende jaar mee door en willen veel meer maaltijden uitdelen. Uiteraard delen we deze maaltijden uit in de armste wijken en onder de armste jongeren. 

 

Je kunt hiervoor een bijdrage doen via de steunpagina

 

 

 

 

70 tassen eten voor studenten

In februari konden we aan 70 studenten tassen met eten uitdelen. Deze studenten zijn onderdeel van een lokaal studieproject en we hebben hen bemoedigd door ze een tas met eten mee te geven voor hun ouders en gezin. 

 

In deze gezinnen wordt hard gewerkt om de studie mogelijk mogelijk te maken en ouders brengen daar grote offers voor. Net als de studerende jongeren. Daarom was deze tas met o.a. een goed stuk vlees een bemoediging in moeilijk economische tijden. 

 

“Ik houd van de Egyptische bevolking, de nood is er zo groot, daarom heb ik besloten de kerk en haar omgeving tot zegen te zijn”

Johan-131

Johan |  founder Living Springs

Met elkaar

Bij Living Springs geloven we dat we het werk met elkaar doen.

De één bidt, de ander geeft en wij mogen handen en voeten geven aan het werk waarvoor God de kerk roept.

KVK nummer: 84940905 | Rek.nummer: NL25INGB0675451213 t.n.v. Stichting Living Springs