kerst 2023

Wat deden we met kerst voor arme christenen?

Op deze pagina leest u wat we konden betekenen voor kansarme christenen in Egypte. 

Namens de kerk in Egypte bedanken we iedereen die heeft bijgedragen aan dit project voor voedseltassen met kerst voor Egyptische christenen. 

 

Kerstcadeau voor jongeren

Tijdens de kerst hebben we 60 jongeren in Egypte een cadeautas gegeven voor kerst. We willen hen laten zien dat ze gezien worden. Deze tas met cadeaus moedigt hen aan om te blijven werken aan persoonlijke hygiëne en aan hun ontwikkeling op school. 

 

 

40 families in Midden-Egypte

Een lokaal studieproject konden we verblijden met 40 tassen eten. Die werden uitgedeeld met nieuwe kleding die dit project zelf geregeld had.  Deze studenten gingen dus naar huis met een stevige tas eten voor het gezin waar zij onderdeel van zijn. Dat is fijn thuiskomen, er is niet alleen oog voor je studie maar ook voor een goed gevulde kersttafel. 

83 tassen in Zuid-Cairo

 

Twee kerken in Zuid-Cairo konden we helpen. Een kerk kreeg 50 tassen voor hun straatarme leden die veelal werken in het recyclen van vuilnis uit de stad. De kerk in deze wijk helpt hun leden waar ze kan en we zijn blij dat we hen konden helpen. 

De andere 33 tassen gingen naar een kerk waar we samen met een andere organisatie in totaal 100 tassen eten konden geven. Mensen vertelden zich gezegend te voelen met een tas gevuld met kip, rijst, macaroni, olie, suiker en thee. 

“De huidige economische situatie treft ook christenen hard. Gelukkig konden we met kerst 219 families tot zegen zijn.”

Johan-131

Johan |  founder Living Springs

48 families in ZuidWest Cairo

 

In het Zuid-Westen van Cairo konden we twee kerken helpen. Een kleine kerk kreeg 15 tassen om haar armste leden te voorzien van een goed gevulde kersttafel. De andere 33 tassen gaven we aan een kerk die veel armen heeft. Al deze mensen gingen naar huis met de zegen van God. Deze waren bemoedigd dat ze tijdens de kerstdagen een goede maaltijd aan hun gezin konden geven. 

 

48 families in Noord Cairo

Een voorganger in Noord-Cairo voelde zich enorm gezien en gezegend. De 48 tassen die we brachten voor arme families zijn kerk hielpen hem om zijn gestelde doel van ruim 180 te halen. Alle mensen waren zorgvuldig uitgezocht zodat het eten op de plaats komt waar dit het meest nodig is. 

 

Met elkaar

Bij Living Springs geloven we dat we het werk met elkaar doen.

De één bidt, de ander geeft en wij mogen handen en voeten geven aan het werk waarvoor God de kerk roept.

KVK nummer: 84940905 | Rek.nummer: NL25INGB0675451213 t.n.v. Stichting Living Springs