projectnieuws 2023

Wat is er gebeurd in 2023?

Op deze pagina delen we graag over wat we als stichting hebben kunnen betekenen voor de kerk in Egypte. 

Start studieproject

Het studieproject is van start gegaan en daar zijn we heel blij mee. We konden dit studiejaar de eerste 5 studenten gaan ondersteunen vanuit het studieproject. Deze jongeren zullen ondersteunt worden in de bekostiging van hun studie. Op deze manier willen we armoede doorbreken op de langere termijn.  

 

Medische ondersteuning

 

We ontdekten dat een jongen van 16 jaar oud al enige tijd wat medische problemen aan zijn arm had. Zijn ouders konden niet al die rekeningen van onderzoek, medicijnen en behandelingen bij een therapeut gaan betalen omdat het gewoon simpelweg niet op te brengen is voor deze mensen met een klein salaris. 

 

De jeugdleider die deze casus begeleidt schreef ons het volgende: 

 

“Het lijdt geen twijfel dat deze financiële steun die deze Daniel* en zijn familie ontvangen een groot verschil heeft gemaakt in hun leven.
Ze begonnen God altijd voor deze steun te danken omdat de medische hulp die Daniel* kreeg ervoor zorgde dat hij de vereiste onderzoeken onderging en de juiste behandeling kreeg voor zijn aandoening. Zonder deze financiële steun zouden de medische situatie heel slecht zijn geworden en een grote last voor hen zijn geweest.
Ze voelen zich hoopvol en optimistisch en willen iedereen die heeft bijgedragen aan deze steun en die een verschil heeft gemaakt in Daniel* zijn leven, persoonlijk bedanken.”

 

 

Helder zicht

Een moeder was gekomen met een vraag voor drie nieuwe brillen voor haar drie kinderen. In dit gezin was geen geld voor deze brillen. De kinderen moesten dus door het leven met onvoldoende zicht. 

We konden deze ouders helpen om hun kinderen allemaal een nieuwe bril te doneren. U kunt begrijpen dat de ouders en de kinderen hier heel blij mee waren.  

Voedseltassen


Dankzij eenmalige donaties konden we een kerk in Cairo blij maken met 25 tassen eten. Deze arme gezinnen kunnen deze stevige tas met eten goed gebruiken en u kunt begrijpen dat de dankbaarheid groot was. 

We hopen dat wanneer onze inkomsten groeien deze kerk structureel te gaan steunen omdat het hard nodig is dat deze armen wat extra eten krijgen. 

Twee rekenmachines

Een jongen van 13 jaar oud vroeg ons persoonlijk of we hem konden helpen met de aanschaf van een rekenmachine. Voor zijn ouders die eenvoudig werk doen was dit een grote uitgave, voor ons een kleine, daarom besloten we direct om hem te helpen. En omdat we hem hielpen, besloten we ook maar een medestudent te helpen. Klein gebaar, groot plezier was deze actie.  

Jeugdconferentie II 2023

In augustus hadden we een tweede jeugdconferentie met 30 jongeren uit een kerk. De jongeren uit deze kerk horen tot de allerarmsten en zijn onderdeel van ons project ‘jeugdwerk’. Vakanties zitten er niet in voor deze jongeren en we geloven dat het goed is om hen op te bouwen in hun geloof en hen een goede tijd met elkaar te geven. 

We hebben met deze jongeren nagedacht over ‘een gezonde relatie met God’. Dit deden we op een interactieve manier m.b.v. zelfstudie en interactie in de groep. 

 

Deze conferentie was geweldig, de tijd van studie heeft me veel geleerd en was geweldig. De conferentie heeft me dichterbij God en mensen gebracht. Het heeft mijn hart geraakt dat ik waardevol ben in de ogen van God. Ik wil volgend jaar weer naar deze conferentie.

~ Bassem ~ 

 

Avondmaalstel voor 2 kerken

 We konden twee kerken blij maken met nieuwe atributen om het avondmaal te vieren. Deze kerken en hun leden horen ook tot de allerarmsten van de samenleving. Geld voor dit soort spullen hebben zij niet. We vinden het belangrijk dat ze de maaltijd van de Heer kunnen gebruiken op een goede manier, daarom hebben we hen deze spullen gegeven. 

Bijbelverklaring voor pastors

We konden in juni twee voorgangers blij maken met een Arabische Bijbelverklaring. Want we vinden gedegen onderwijs over de bijbel vinden we ontzettend belangrijk voor de kerk in Egypte. 

 

Dit gebeurt gelukkig ook in veel kerken. Maar door de druk van armoede komen sommige pastors soms ook te weinig toen aan goed studeren de bijbel. We begrijpen dit wel want kerkleden met honger hebben prioriteit.

 

En armoede betekent ook onvoldoende middelen om aan goede preekvoorbereiding te doen.  Doordat we kerk ondersteunen in het uitdelen van voedsel krijgen voorgangers meer tijd om onderwijs te geven. 

 

 

Schoon water en frisse lucht

Schoon water en frisse lucht zijn basisbehoeften voor elk mens. Dat waren ze niet voor een jeugdgroep uit Cairo. We kregen de vraag of we iets konden betekenen om deze jongeren te voorzien van een waterfiltersysteem en een drietal ventilators voor hun ontmoetingsruimte. 


Dankzij een gulle gift van een donateur hebben de jongeren nu schoondrinkwater en een ruimte die enige verkoeling biedt in de verzengede hitte van de Egyptische zomers die meer dan 40 graden celcius bereiken. 

 

 

Conferentie-dag

Als je amper kunt rond komen kun je helemaal niet op vakantie, dan is zelf een dagje uit te duur. Om een kerk uit Cairo die hoort tot de armsten te bemoedigen gaven we haar een dag uit met haar leden. 

 

Mensen hebben genoten van een dag ontspanning en verdieping op een retraite-oord. Uiteraard hebben we iedereen niet met een lege maag laten zitten en heeft deze dag geleid tot verdieping in relaties en geloofslevens van mensen. De ontspanning was een verademing voor mensen. 

IMG20230623014320

Armoede doorbreken

Armoede is een ingewikkeld probleem omdat het zichzelf vaak niet oplost. Veel mensen die wij ontmoeten willen hun leven verder opbouwen maar vinden daar niet de middelen om dat te doen. 

 

Om armoede te doorbreken op de langer termijn is het nodig om mensen eenmalig te helpen zodat ze zelfvoorzienend raken. We konden in juni een jongeman helpen om aan de slag te gaan als fotograaf. Onze steun hielp hem om zijn leven werkelijk om te gooien en nieuwe hoop te ervaren. 

“Ik houd van de Egyptische bevolking, de nood is er zo groot, daarom heb ik besloten de kerk en haar omgeving tot zegen te zijn”

Johan-131

Johan |  founder Living Springs

Jeugdconferentie I 2023

In juni konden we 50 jongeren van een kerk meenemen op een driedaagse jeugdconferentie. De jongeren uit deze kek horen tot de allerarmsten en zijn onderdeel van ons project ‘jeugdwerk’. Vakanties zitten er niet in voor deze jongeren en we geloven dat het goed is om hen op te bouwen in hun geloof en hen een goede tijd met elkaar te geven. 

 

Tijdens de driedaagse jeugdconferentie heeft de kerk een programma verzorgd wat bestond uit verdieping, ontspanning en ontmoeting. De impact was zichtbaar, relaties zijn verdiept en jongeren zijn gegroeid in hun geloof door de verschillende inhoudelijke onderdelen. 

Afbeelding van WhatsApp op 2023-06-14 om 09.10.13
Afbeelding van WhatsApp op 2023-06-14 om 09.08.26

Kerkondersteuning Noord-Cairo

In het Noorden van Cairo wonen veel arme christenen. We hebben daar als stichting in het afgelopen jaar een kerk op incidentele basis kunnen ondersteunen. We hebben hen nieuwe kerkbanken en eten voor de armste leden kunnen geven.  

 

Vanaf april 2023 kunnen we deze kerk structureel ondersteunen. We betalen voor deze kerk de huur van hun kerkzaal, het salaris van de voorganger en we delen er elke maand eten uit. 

 

 Nu we de kerk ondersteunen in de zorg voor de financiële benodigdheden kan de voorganger zich volledig richten op het onderwijzen van kerkleden en op de jongeren in zijn kerk. De zondagschool en jeugdgroep worden hierdoor inmiddels beter bezocht. 

Paasactie 2023

Tijdens het Egyptisch pasen konden we als stichting 179 kerstpakketten uitdelen. Deze pakketten zijn terecht gekomen bij de allerarmste gezinnen. We hebben deze 179 pakketten verspreid over zes verschillende kerken in Cairo. 

Dat betekent dat er concreet 179 gezinnen een stevige tas boodschappen voor de pasen hebben gekregen. 

De pastors van deze kerken waren enorm bemoedigd door deze bijdrage aan de armste gezinnen van hun kerken. Vanwege de situatie van deze gezinnen was deze extra steun meer dan welkom. 

We danken al onze donateurs die bijgedragen hebben aan deze actie, zonder hen hadden we dit nooit kunnen doen. 

IMG_8185
IMG-20230412-WA0002

Kerkbanken Noord-Cairo

Een van de kerken die we zijn gaan ondersteunen is in de armste wijk van de stad. Deze kerk had geen fatsoenlijk zitplaatsen voor haar leden en was ook niet in staat om dat te betalen voor haar leden. 

Als stichting hebben we deze kerk 10 banken kunnen doneren. De banken zijn gemaakt en geleverd door een lokale timmerman en een schilder die lid is van de kerk heeft ze geverfd. Op deze manier hebben we bij kunnen dragen aan de lokale economie. 

 

 

De pastor van deze kerk vertelde ons het volgende: Nu er meer banken beschikbaar zijn voor gebed en studie, kunnen de leden gemakkelijker samenkomen dan voorheen, omdat er nu plaats is voor iedereen die aanwezig is.

Iedereen verdient toegang tot geestelijke onderwijs; deze nieuwe banken maken dat mogelijk.”

 

 

Met elkaar

Bij Living Springs geloven we dat we het werk met elkaar doen.

De één bidt, de ander geeft en wij mogen handen en voeten geven aan het werk waarvoor God de kerk roept.

KVK nummer: 84940905 | Rek.nummer: NL25INGB0675451213 t.n.v. Stichting Living Springs

projectnieuws 2023

Wat is er gebeurd?

Op deze pagina delen we graag over wat we als stichting hebben kunnen betekenen voor de kerk in Egypte. 

Start studieproject

Het studieproject is van start gegaan en daar zijn we heel blij mee. We konden dit studiejaar de eerste 5 studenten gaan ondersteunen vanuit het studieproject. Deze jongeren zullen ondersteunt worden in de bekostiging van hun studie. Op deze manier willen we armoede doorbreken op de langere termijn.  

 

Medische ondersteuning

 

We ontdekten dat een jongen van 16 jaar oud al enige tijd wat medische problemen aan zijn arm had. Zijn ouders konden niet al die rekeningen van onderzoek, medicijnen en behandelingen bij een therapeut gaan betalen omdat het gewoon simpelweg niet op te brengen is voor deze mensen met een klein salaris. 

 

De jeugdleider die deze casus begeleidt schreef ons het volgende: 

 

“Het lijdt geen twijfel dat deze financiële steun die deze Daniel* en zijn familie ontvangen een groot verschil heeft gemaakt in hun leven.
Ze begonnen God altijd voor deze steun te danken omdat de medische hulp die Daniel* kreeg ervoor zorgde dat hij de vereiste onderzoeken onderging en de juiste behandeling kreeg voor zijn aandoening. Zonder deze financiële steun zouden de medische situatie heel slecht zijn geworden en een grote last voor hen zijn geweest.
Ze voelen zich hoopvol en optimistisch en willen iedereen die heeft bijgedragen aan deze steun en die een verschil heeft gemaakt in Daniel* zijn leven, persoonlijk bedanken.”

 

 

Helder zicht

Een moeder was gekomen met een vraag voor drie nieuwe brillen voor haar drie kinderen. In dit gezin was geen geld voor deze brillen. De kinderen moesten dus door het leven met onvoldoende zicht. 

We konden deze ouders helpen om hun kinderen allemaal een nieuwe bril te doneren. U kunt begrijpen dat de ouders en de kinderen hier heel blij mee waren.  

Voedseltassen


Dankzij eenmalige donaties konden we een kerk in Cairo blij maken met 25 tassen eten. Deze arme gezinnen kunnen deze stevige tas met eten goed gebruiken en u kunt begrijpen dat de dankbaarheid groot was. 

We hopen dat wanneer onze inkomsten groeien deze kerk structureel te gaan steunen omdat het hard nodig is dat deze armen wat extra eten krijgen. 

Twee rekenmachines

Een jongen van 13 jaar oud vroeg ons persoonlijk of we hem konden helpen met de aanschaf van een rekenmachine. Voor zijn ouders die eenvoudig werk doen was dit een grote uitgave, voor ons een kleine, daarom besloten we direct om hem te helpen. En omdat we hem hielpen, besloten we ook maar een medestudent te helpen. Klein gebaar, groot plezier was deze actie.  

Jeugdconferentie II 2023

In augustus hadden we een tweede jeugdconferentie met 30 jongeren uit een kerk. De jongeren uit deze kerk horen tot de allerarmsten en zijn onderdeel van ons project ‘jeugdwerk’. Vakanties zitten er niet in voor deze jongeren en we geloven dat het goed is om hen op te bouwen in hun geloof en hen een goede tijd met elkaar te geven. 

We hebben met deze jongeren nagedacht over ‘een gezonde relatie met God’. Dit deden we op een interactieve manier m.b.v. zelfstudie en interactie in de groep. 

 

Deze conferentie was geweldig, de tijd van studie heeft me veel geleerd en was geweldig. De conferentie heeft me dichterbij God en mensen gebracht. Het heeft mijn hart geraakt dat ik waardevol ben in de ogen van God. Ik wil volgend jaar weer naar deze conferentie.

~ Bassem ~ 

 

Avondmaalstel voor 2 kerken

 We konden twee kerken blij maken met nieuwe atributen om het avondmaal te vieren. Deze kerken en hun leden horen ook tot de allerarmsten van de samenleving. Geld voor dit soort spullen hebben zij niet. We vinden het belangrijk dat ze de maaltijd van de Heer kunnen gebruiken op een goede manier, daarom hebben we hen deze spullen gegeven. 

Bijbelverklaring voor pastors

We konden in juni twee voorgangers blij maken met een Arabische Bijbelverklaring. Want we vinden gedegen onderwijs over de bijbel vinden we ontzettend belangrijk voor de kerk in Egypte. 

 

Dit gebeurt gelukkig ook in veel kerken. Maar door de druk van armoede komen sommige pastors soms ook te weinig toen aan goed studeren de bijbel. We begrijpen dit wel want kerkleden met honger hebben prioriteit.

 

En armoede betekent ook onvoldoende middelen om aan goede preekvoorbereiding te doen.  Doordat we kerk ondersteunen in het uitdelen van voedsel krijgen voorgangers meer tijd om onderwijs te geven. 

 

 

Schoon water en frisse lucht

Schoon water en frisse lucht zijn basisbehoeften voor elk mens. Dat waren ze niet voor een jeugdgroep uit Cairo. We kregen de vraag of we iets konden betekenen om deze jongeren te voorzien van een waterfiltersysteem en een drietal ventilators voor hun ontmoetingsruimte. 


Dankzij een gulle gift van een donateur hebben de jongeren nu schoondrinkwater en een ruimte die enige verkoeling biedt in de verzengede hitte van de Egyptische zomers die meer dan 40 graden celcius bereiken. 

 

 

Conferentie-dag

Als je amper kunt rond komen kun je helemaal niet op vakantie, dan is zelf een dagje uit te duur. Om een kerk uit Cairo die hoort tot de armsten te bemoedigen gaven we haar een dag uit met haar leden. 

 

Mensen hebben genoten van een dag ontspanning en verdieping op een retraite-oord. Uiteraard hebben we iedereen niet met een lege maag laten zitten en heeft deze dag geleid tot verdieping in relaties en geloofslevens van mensen. De ontspanning was een verademing voor mensen. 

IMG20230623014320

Armoede doorbreken

Armoede is een ingewikkeld probleem omdat het zichzelf vaak niet oplost. Veel mensen die wij ontmoeten willen hun leven verder opbouwen maar vinden daar niet de middelen om dat te doen. 

 

Om armoede te doorbreken op de langer termijn is het nodig om mensen eenmalig te helpen zodat ze zelfvoorzienend raken. We konden in juni een jongeman helpen om aan de slag te gaan als fotograaf. Onze steun hielp hem om zijn leven werkelijk om te gooien en nieuwe hoop te ervaren. 

“Ik houd van de Egyptische bevolking, de nood is er zo groot, daarom heb ik besloten de kerk en haar omgeving tot zegen te zijn”

Johan-131

Johan |  founder Living Springs

Jeugdconferentie I 2023

In juni konden we 50 jongeren van een kerk meenemen op een driedaagse jeugdconferentie. De jongeren uit deze kek horen tot de allerarmsten en zijn onderdeel van ons project ‘jeugdwerk’. Vakanties zitten er niet in voor deze jongeren en we geloven dat het goed is om hen op te bouwen in hun geloof en hen een goede tijd met elkaar te geven. 

 

Tijdens de driedaagse jeugdconferentie heeft de kerk een programma verzorgd wat bestond uit verdieping, ontspanning en ontmoeting. De impact was zichtbaar, relaties zijn verdiept en jongeren zijn gegroeid in hun geloof door de verschillende inhoudelijke onderdelen. 

Afbeelding van WhatsApp op 2023-06-14 om 09.10.13
Afbeelding van WhatsApp op 2023-06-14 om 09.08.26

Kerkondersteuning Noord-Cairo

In het Noorden van Cairo wonen veel arme christenen. We hebben daar als stichting in het afgelopen jaar een kerk op incidentele basis kunnen ondersteunen. We hebben hen nieuwe kerkbanken en eten voor de armste leden kunnen geven.  

 

Vanaf april 2023 kunnen we deze kerk structureel ondersteunen. We betalen voor deze kerk de huur van hun kerkzaal, het salaris van de voorganger en we delen er elke maand eten uit. 

 

 Nu we de kerk ondersteunen in de zorg voor de financiële benodigdheden kan de voorganger zich volledig richten op het onderwijzen van kerkleden en op de jongeren in zijn kerk. De zondagschool en jeugdgroep worden hierdoor inmiddels beter bezocht. 

Paasactie 2023

Tijdens het Egyptisch pasen konden we als stichting 179 kerstpakketten uitdelen. Deze pakketten zijn terecht gekomen bij de allerarmste gezinnen. We hebben deze 179 pakketten verspreid over zes verschillende kerken in Cairo. 

Dat betekent dat er concreet 179 gezinnen een stevige tas boodschappen voor de pasen hebben gekregen. 

De pastors van deze kerken waren enorm bemoedigd door deze bijdrage aan de armste gezinnen van hun kerken. Vanwege de situatie van deze gezinnen was deze extra steun meer dan welkom. 

We danken al onze donateurs die bijgedragen hebben aan deze actie, zonder hen hadden we dit nooit kunnen doen. 

IMG_8185
IMG-20230412-WA0002

Kerkbanken Noord-Cairo

Een van de kerken die we zijn gaan ondersteunen is in de armste wijk van de stad. Deze kerk had geen fatsoenlijk zitplaatsen voor haar leden en was ook niet in staat om dat te betalen voor haar leden. 

Als stichting hebben we deze kerk 10 banken kunnen doneren. De banken zijn gemaakt en geleverd door een lokale timmerman en een schilder die lid is van de kerk heeft ze geverfd. Op deze manier hebben we bij kunnen dragen aan de lokale economie. 

 

 

De pastor van deze kerk vertelde ons het volgende: Nu er meer banken beschikbaar zijn voor gebed en studie, kunnen de leden gemakkelijker samenkomen dan voorheen, omdat er nu plaats is voor iedereen die aanwezig is.

Iedereen verdient toegang tot geestelijke onderwijs; deze nieuwe banken maken dat mogelijk.”

 

 

Met elkaar

Bij Living Springs geloven we dat we het werk met elkaar doen.

De één bidt, de ander geeft en wij mogen handen en voeten geven aan het werk waarvoor God de kerk roept.

KVK nummer: 84940905 | Rek.nummer: NL25INGB0675451213 t.n.v. Stichting Living Springs