projectnieuws 2024

Wat is er gebeurd?

Op deze pagina delen we graag over wat we als stichting hebben kunnen betekenen voor de kerk in Egypte in 2024. 

1154 maaltijden voor jongeren

1 nieuwe jongere studiehulp

15 jongeren medische hulp

366 kledingstukken voor jongeren

0 jongeren op conferentie

719 voedselpakketten voor gezinnen

1000 maaltijden in 2024

We konden in de maand juni de 1000ste maaltijd uitdelen tijdens een jeugddienst. We zijn dankbaar dat dit projectje goed loopt en een zegen is voor de kerken waarmee we samenwerken. We zien dat de maaltijden samenbindend werken. De jongeren krijgen eten wat er thuis vaak niet genoeg is, en het werkt versterekend in de onderlinge community bouw. 

De jongeren gaan normaliter vaak weg na de dienst. Nu we als stichting met regelmaat bij diverse kerken in eten kunnen voorzien zien we een positief effect dankzij de maaltijden. 

 

Voor een bedrag van nog geen € 2,- geven we een jongeren een maaltijd met vlees en drinken. Voor iets meer dan € 1,-  is het een maaltijd zonder vlees. 

 

 

Kleding voor studenten

Dankzij een grote gift konden we 252 kledingstukken uitdelen aan studenten. Al deze 84 studenten komen uit arme gezinnen en ouders hebben geen geld om nieuwe kleding te geven voor hun groeiende kinderen. Elke student kreeg een kledingpakket, met een broek, shirt en set schoenen.

 

 

Een student stuurde ons het volgende bericht:

“Ik wil u heel erg bedanken omdat mijn vader en moeder blij zijn. Ze zeggen dat u het probleem van het kopen van kleren voor mij en mijn broer hebt opgelost. Mijn ouders wisten niet hoe ze ons geld voor kleding moesten brengen. Echt heel erg bedankt voor deze gunst.”

350 voedseltassen met Pasen

Dankzij de royale steun van donateurs konden we aan 350 families een flinke tas eten geven in 6 kerken en een studentenproject. Deze voedseltas was meer dan welkom in al deze gezinnen die nauwelijks of niet rond kunnen komen. 

 

Een koptisch priester was ontzettend blij dat hij in twee dorpjes 50 tassen kon uitdelen aan families die straatarm zijn. Hij had er een flink stuk rundvlees in gedaan, wat mensen in tijden al niet meer gegeten hadden.

 

Pastor Maged* schreef ons het volgende. 

Jullie vrijgevigheid en vriendelijkheid hebben echt een verschil gemaakt in het leven van de meest kwetsbare mensen. Jullie voortdurende steun aan de armen betekent alles voor ons en we zijn zo dankbaar voor alles wat jullie doen om vreugde en troost te brengen aan christenen in nood. Bedankt dat jullie een baken van hoop en liefde in hun leven zijn.

 

Afbeelding van WhatsApp op 2024-04-07 om 20.36.44_7ac755b3

Rustig studeren

Ehab studeert door een wonder van God geneeskunde waarvoor hij veel online moet studeren. Doordat hij veel omgevingsgeluid heeft kon hij niet goed concentreren. We gaven hem goede earpuds waarmee hij in alle rust zijn studie kan doen zonder gehinderd te worden door omgevingsgeluid.

 

 

Ehab schreef ons het volgende: 

‘deze hulp kwam op het juiste moment en ik kan niet uitleggen hoeveel het me helpt. Ontzettend bedankt hiervoor. 

 

15 nieuwe kerkbanken


We hebben een kerk in Cairo 15 nieuwe banken kunnen geven. Deze kerk met veel arme leden kon zichzelf dit niet veroorloven. Deze banken zijn onderdeel van onze steun aan deze kerk vanuit meerdere projecten van de stichting. 

 

De voorganger van deze kerk zegt het volgende: 

“Deze banken betekenen enorm veel voor ons als kerk. We kunnen nu met meer mensen in onze kerkzaal samenkomen. We hoeven nu niet te verhuizen en kunnen in dit gebouw blijven samenkomen.” 

Studiesupport

Sinds januari 2024 ondersteunen we een 15 jarige jongen in zijn bijlessen: ‘Arabisch, Engels, Duits,  Wiskunde en Aardrijkskunde.  We willen deze vorm van support aan studenten in 2024 flink uitbreiden. 

 

312 maaltijden voor jongeren

 

In de eerste twee maanden van 2024 konden we aan meer dan 300 jongeren een maaltijd geven na de jeugddienst. We hebben dit gedaan bij 6 verschillende jeugdgroepen verspreid door heel Cairo en een andere plaats in Egypte.

 

Het betreft veelal jongeren die in de leeftijd zijn dat ze studeren en dat is hard werken voor hen. Om ze aan te moedigen geven we hen deze maaltijden. We gaan daar het komende jaar mee door en willen veel meer maaltijden uitdelen. Uiteraard delen we deze maaltijden uit in de armste wijken en onder de armste jongeren. 

 

Je kunt hiervoor een bijdrage doen via de steunpagina

 

 

 

 

70 tassen eten voor studenten

In februari konden we aan 70 studenten tassen met eten uitdelen. Deze studenten zijn onderdeel van een lokaal studieproject en we hebben hen bemoedigd door ze een tas met eten mee te geven voor hun ouders en gezin. 

 

In deze gezinnen wordt hard gewerkt om de studie mogelijk mogelijk te maken en ouders brengen daar grote offers voor. Net als de studerende jongeren. Daarom was deze tas met o.a. een goed stuk vlees een bemoediging in moeilijk economische tijden. 

 

“Ik houd van de Egyptische bevolking, de nood is er zo groot, daarom heb ik besloten de kerk en haar omgeving tot zegen te zijn”

Johan-131

Johan |  founder Living Springs

Met elkaar

Bij Living Springs geloven we dat we het werk met elkaar doen.

De één bidt, de ander geeft en wij mogen handen en voeten geven aan het werk waarvoor God de kerk roept.

KVK nummer: 84940905 | Rek.nummer: NL25INGB0675451213 t.n.v. Stichting Living Springs