Groepsreis

Ga jij met ons mee naar Egypte?

Je kunt met ons mee op een groepsreis naar Egypte en je inzetten voor straatarme Egyptische christenen. 

Lees op deze pagina wat je kunt verwachten en wat we zoal gaan doen.  

Wat is het idee?

Je kunt met ons mee op een diaconale groepsreis van 8 dagen. We gaan met een groep van 6-9 personen naar Egypte en jij zet je tijdens deze reis in voor de armste christenen waar wij onder werken. Daarnaast leer je over de lokale cultuur en religies. 

Je werft zelf in je eigen familie, vriendenkringen en kerk een minimaal bedrag van € 500,- waar we tijdens de reis concreet mee aan de slag gaan. De vliegreis en verblijfkosten bedragen ongeveer € 1000,-

 

We organiseren in 2024 twee reizen. Je kunt in het formulier aangeven voor welke reis je interesse hebt. 

Wat gaan we o.a. doen?

Voedseltassen uitdelen

 

Tijdens deze reis bezoek je in kleine groepjes lokale kerkdiensten waar we eten uitdelen aan de armste leden van deze kerken. Deze kerken zijn onderdeel van onze structurele steun en we kennen ze goed. Je kunt in deze dienst je getuigenis delen over wat God in jouw leven gedaan heeft om deze mensen te bemoedigen, maar ook om hen het evangelie te delen. Daarnaast proberen we te regelen dat je ook mensen thuis kunt opzoeken. 

 

 

Jeugddiensten

Omdat we als stichting veel werken onder de jongeren uit de Egyptische samenleving ga je hen uiteraard ontmoeten. We bezoeken in kleine groepjes de jeugddiensten en we eten met hen na de dienst.

Uiteraard moedigen we je aan om je getuigenis in de dienst te delen over wat God in jouw leven gedaan heeft. Het doel is ontmoeting en leren van de uitdagingen die deze jongeren kennen. 

Daarnaast ontmoet je studenten die we ondersteunen en leer je van hen wat de uitdagingen zijn waar ze in opgroeien en wat de ondersteuning voor hen betekent. 

Egypte in de bijbel

We gaan met elkaar onder leiding van de groepsleider ontdekken welke rol het land Egypte in de geschiedenis van de bijbel en het christendom heeft gehad. 

Zo gaan we kerken bezoeken die ons daar meer inzicht over geven en bezoeken we plaatsen waar Jezus en zijn ouders geweest zijn. 

Lokale taal en cultuur

Tijdens deze 8 dagen helpen we je om de lokale cultuur en taal wat beter te begrijpen. Dat doen we op een interactieve manier waarop je zelf de vriendelijkheid en gastvrijheid van lokale bevolking gaat ervaren. We blijven weg van de ‘westerse standaard’ en duiken in het leven van de locals door o.a. te reizen met openbaar vervoer. 

“Jij kunt een verschil maken in het leven van straatarme christenen omdat God je wil inzetten voor de bouw van Zijn koninkrijk.”

Johan-131

Johan |  founder Living Springs

Ontspanning

 

Uiteraard gaan we ook de lokale cultuur ontdekken door erop uit te gaan en beroemde plaatsen zoals de Pyramides van Giza te bezoeken. Maar je kunt ook denken aan een rondvaart op de nijl, een bezoek aan Cairo Tower en bijzondere kerken die van grote waarde zijn voor de geschiedenis van de Egyptische kerk.  

 

Kosten van bezoekjes aan gebouwen zijn inbegrepen in de groepsreis behalve de ‘dag van ontspanning’. 

Wat verwachten we van jou?

Je gaat mee op een groepsreis en dat betekent een aantal zaken die we nu al met je willen delen zodat je weet waar je aan toe bent en wat we van je verwachten. 

 

Jij:

 – bent overtuigd christen en volgeling van Jezus.

 – bent bereid jezelf in te zetten om de liefde van Jezus te laten zien aan de mensen die we ontmoeten in onze projecten. 

 – bent minimaal 18 jaar oud en een goede fysieke en psychische gezondheid. 

 – hebt een flexibele, dienende en sociale houding. 

 – bent open en flexibel om te leren van andere christenen, culturen en gewoontes. 

 – werft € 500,- aan donaties voor je inzet in de lokale projecten. 

 – bereid om een reisverzekering af te sluiten.

 – respectvol naar verwachtingen van groepsleiders en lokale verantwoordelijken. 

 

 

Voorafgaand aan de reis is er een voorbereidingsavond die je verplicht moet bijwonen en is er een verplichte evaluatieavond. 

 

 

Kosten:

 – vliegticket: á + € 500,- 

 – lokale verblijfkosten + € 550,-. Hieruit betalen we accommodatie, drie maaltijden per dag, vervoer etc. 

 – Kosten voor reis en aansprakelijkheidsverzekering

 – Visa € 25,-

 – Excursies voor dag van ontspanning, souvenirs en eigen uitjes zijn voor eigen rekening. 

 

 

 

 

Een aanmelding is definitief als deze door ons is bevestigd als akkoord.

Met elkaar

Bij Living Springs geloven we dat we het werk met elkaar doen.

De één bidt, de ander geeft en wij mogen handen en voeten geven aan het werk waarvoor God de kerk roept.

KVK nummer: 84940905 | Rek.nummer: NL25INGB0675451213 t.n.v. Stichting Living Springs